onsdag den 20. oktober 2010

Sydoeen paa godt og ondt

Vi har haft travlt de sidste dage, derfor har vi ikke faaet skrevet. Vi har nemlig forsoegt at se Sydoeen paa alt for faa dage. Vi haengte ud i Wellington paa Nordoeen siden sidst, vandret langs de smukkeste strande i Abel Tasman, blevet bidt af hundredevis af sandfluer ved en spejlblank soe i Nelson Lakes, set iskolde gletchere i silende regnvejr, og nu sidder vi her, i Queenstown, efter at have slentret rundt i byen, som nok er den flotteste by vi har set i NZ.
Kort sagt har vi set Nelson omraadet, vestkysten og de sidste dage har vi saa brugt i Wanaka, som ogsaa er virkelig smuk. Vi kom dertil i tirsdags, hvor vi ikke naade meget andet end at finde et sted at sove. I New Zealand er der formelt set fri campering, problemet er bare, at de paa alle oplagte steder har sat et camping-forbudt-skilt. Derfor gaelder det om, hvis man vil campere frit, at finde de steder, hvor de har glemt at saette et skilt op. Ind til videre er det gaaet godt naesten uden problemer, det gjorde det ogsaa i Wanaka. Det troede vi i hvert fald indtil 4.30, hvor vi blev vaekket af Bren, der kom for at fortaelle at vi ikke matte campere der og hvis vi ikke skyndte os vaek ville politiet komme! Halvvaagne koerte vi videre og fandt et andet sted at sove. Planen var saa, at vi ville koere til Queenstown, da vi nu var paa vej. Desvaerre viste det sig at i nattens mulm og moerke havde vi tabt Jeppes ene sko, saa der var ikke andet for end at vende tilbage til Wanaka. Vi besluttede os for, nu da vi var der igen, at leje cykler og se de flotte omgivelser. Det var en rigtig god tur langs soeen og floden, op langs bjerget og tilbage til byen.
Derefter koerte vi her til Queenstown, hvor planen er at se byen. Senere i dag vil vi koere til Te Anau, hvor vi skal videre til Milford Sound. Hvordan vi kommer til Milford er endnu lidt usikkert, vejen der til er nemlig daekket af sne, og vi er ikke helt sikre paa, at vores lille camper kan klare det. Derfor overvejer vi enten at tage bussen eller blaffe der op.  Derop skal vi i hvert fald, for der skulle vaere helt specielt.

Wellington

Abel Tasman

Abel Tasman

Fox glecheren er faktisk bag skyerne!

Cykeltur i Wanaka

Mt. Cook omraadet

Ingen kommentarer:

Send en kommentar